Google+

Vremea pentru următoarele 45 de zile

Written by on September 10, 2013 in Prognoza Vremii, Vremea în Europa - No comments
accuweather vremea

Site-ul AccuWeather forțează limitele tehnologiei actuale și extinde durata prognozelor meteo detaliate, oferind informații despre vreme pentru următoarele 45 de zile.

În acest moment, previziunile despre starea vremii au o acuratețe bună doar pentru următoarele 5-7 zile, iar temperaturile pentru intervale mai mari de timp, ce sunt oferite de meteorologi, se bazează în mare parte pe mediile istorice.

Reprezentanții AccuWeather sunt convinși că aceste previziuni pentru 45 de zile sunt utile. “Oamenii găsesc utile previziunile noastre. Dacă stăpânești termenii planificării veți obține o mulțime de informații”, a spus meteorologul AccuWeather, Henry Margusity. Expertul a subliniat faptul că aceste previziuni cu rază lungă de acțiune sunt completate pe parcurs cu noile date obținute și a recunoscut că precizia prognozelor este diminuată de intervalul mare de timp, subliniind însă că utilizatorii ar trebui să se concentreze asupra tendințelor vremii și nu neapărat asupra acurateții temperaturilor de peste 45 de zile.

De altfel, noua prognoza pentru 45 zile include o serie de grafice care permit utilizatorului să observe trendul temperaturilor și al altor factori meteo. Reprezentanții companiei meteo au precizat că datele pe care le folosesc pentru prognoze sunt confidențiale, dar că acestea sunt extrem de complexe și cuprind nenumărate date și modele.

În schimb, Wes Junker , expert meteo, nu este deloc impresionat de noua prognoza de 45 de zile. “Aceasta oferă oamenilor un sentiment fals de unde știință. În previziunile de zi cu zi nu există nici o precizie dincolo de 7 zile “, a spus acesta. Junker a aprecit că poate fi furnizată o anumită prognoză pentru o perioadă de mai multe zile, dar nu în detalii zilnice. “Nimeni nu poate prevedea dincolo de 7 zile o furtună”, a completat specialistul.

Steve Tracton, care a lucrat pe probleme numerice de prognoză a vremii timp de trei decenii a fost mai dur în evaluarea sa a conceptului de prognoza de 45 de zile . “Această prognoză subminează credibilitatea științei Meteorologie. Nu poate fi vorba de o abilitate în aceste domenii, ne duce înapoi la teoria haosului”, a declarat acesta. Tracton dorește ca AccuWeather să poată demonstra nu neapărat previziunile pentru 45 de zile, dar măcar că cele din intervalul 7-15 zile coincid cu realitatea. “Ei mi-au promis, dar nu au furnizat statistici de verificare “, a spus expertul meteo.

Leave a Comment