Google+

Cum va fi vremea în România în noaptea de Înviere şi de Paşte

Written by on May 2, 2013 in Prognoza Vremii - No comments
vremea de inviere

Vremea în România va fi capricioasă în perioada sărbătorilor de Paşte şi în noaptea de Înviere.

Sâmbătă, 4 mai 2013, cerul va fi variabil, cu înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului pe arii restrînse în vestul, centrul şi nordul României. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24-25 de grade pe Litoral şi 31 de grade în Lunca Dunării la Giurgiu. În Bucureşti, vor fi 13 grade dimineaţa şi 30 de grade la amiază.

Este posibil să apară ploi în Oltenia, Banat, Crişana, Transilvania şi Maramureş. În privinţa temperaturilor, acestea se vor încadra între: 12 şi 16 grade în Muntenia, 8 şi 15 grade în Oltenia, 10 şi 15 grade în Banat, 10 şi 14 grade în Crişana, 9 şi 14 grade în Transilvania, 9 şi 13 grade în Maramureş, 12 şi 16 grade în Moldova şi 13 şi 17 grade în Dobrogea.

Pe Litoral, în noaptea de Înviere, cerul va fi senin, şansele de precipitaţii fiind reduse. Minima nopţii va fi de 15 grade. Duminică, cerul va fi tot senin şi se vor înregistra 26 de grade ziua, iar luni şi marţi va fi soare cu cer variabil şi temperaturi mai scăzute cu 2-3 grade.

Şi cei care aleg să petreacă noaptea de Înviere în Bucureşti vor avea parte de vreme frumoasă, fără precipitaţii. În schimb, în Capitală va ploua duminică, iar în a doua şi a treia zi de Paşte cerul va fi variabil. Temperaturile vor fi în jur de 25-27 de grade ziua şi 15-16 grade noaptea.

La Braşov cerul va fi senin în noaptea de sâmbătă spre duminică, dar va fi rece (temperaturi de 11 grade). Duminică, luni şi marţi sunt aşteptate precipitaţii şi temperaturi de 21-23 de grade.

În Timişoara, cei ce vor merge la Înviere trebuie să îşi ia cu ei umbrela. Sunt prognozate ploi şi minime de 14 grade. Vremea se înrăutăţeşte în prima zi de Paşte, când sunt aşteptate furtuni. Ploile vor fi prezente şi în a doua şi a treia zi de Paşte.

Pentru prognoză detaliată în următoarele cinci zile pe judeţe şi localităţi consultaţi harta României aici.

Leave a Comment