Google+

Vremea în România în vara 2013. Prognoza METEO mai, iunie, iulie, august

Written by on April 28, 2013 in Prognoza Vremii - No comments
vreme

Vremea în România în vara anului 2013 (lunile mai, iunie, iulie şi august) va fi caracterizată de temperaturi ridicate şi posibilitatea apariţiei precipitaţiilor în prima parte a sezonului estival.

Vremea în România în luna mai 2013 va fi uşor mai rece decât în anii precedenţi, cu o medie lunară de aproximativ 14 grade Celsius. În Transilvania temperaturile vor fi mai ridicate şi se vor încadra în regimul termic normal al lunii mai.  Ploile îşi vor face prezenţa, mai des decât în anii trecuţi. Excepţie va face Muntenia şi zona Litoralului (judeţele Tulcea şi Constanţa).

Vremea în luna iunie 2013 va fi caracterizată de temperaturi maxime situate în jurul valorii de 30 de grade pe parcursul zile. Ploile vor fi mult mai rare decât în mai.

Prognoza meteo pentru luna iulie 2013 indică şanse mici de precipitaţii în România. Temperaturile din această lună vor depăşi media valorică a ultimilor ani, cu caniculă mai accentuată în zonele de sud, sud-est şi vest ale României.

Vremea în luna august 2013 va fi caracterizată de temperaturi caniculare, ce vor ajunge la 38…40 de grade Celsius şi şanse de precipitaţii reduse.

Leave a Comment