Google+

Vremea în România | Prognoza METEO pe judeţe | ianuarie 2013

Written by on January 7, 2013 in Prognoza Vremii - No comments
zapada viscol

Prognoza meteo pentru România 7 -20 ianuarie 2013:

MUNTENIA – Bucureşti și județele Argeş, Brăila, Buzău, Calăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman
Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme rece, cu valori uşor negative la amiaza şi cu nopţi în care temperaturile vor coborî până la limita gerului, -10 grade. Dupa data de 10 ianuarie vremea se va încălzi, sfârşitul de săptamâna aducând temperaturi maxime în medie de 4…7 grade si minime uşor negative. Pe parcursul săptamânii 14 – 20 ianuarie nu vor fi variaţii termice importante, regimul termic menţinându-se apropiat de cel mediu multianual pentru luna ianuarie. În zilele de 7 si 8 ianuarie vor fi ninsori slabe, locale. Apoi, probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalele 13 – 15 ianuarie, respectiv 17 – 20 ianuarie.

TRANSILVANIA – județele Alba, Bistriţa Năsaud, Braşov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mureş, Sălaj, Sibiu
Intervalul va debuta cu dimineţi si nopţi geroase, în care mediile minimelor termice vor coborî sub valoarea de -10 grade în toata regiunea, iar în zonele depresionare sub -20 de grade. În zilele de 7, 8 si 9 ianuarie temperaturile maxime vor fi negative, situându-se în medie între -8 si -4 grade. În partea a doua a saptamânii vremea va fi în încalzire, maximele termice devenind preponderent pozitive, iar valorile minime urmând a se situa în general între -6 si -2 grade. În saptamâna 14 – 20 ianuarie temperatura aerului va fi în scadere uşoară si se estimează un regim termic apropiat de cel normal în a doua decada a lunii ianuarie. Probabilitatea de precipitaţii va fi redusă în perioada 07 -10 ianuarie, dar va creste ulterior si va fi mai mare în zilele de 11 si 12 ianuarie, în jurul datei de 15 si din nou în intervalul 18 – 20 ianuarie, cu menţiunea ca vor predomina ninsorile.

MOLDOVA – județele Iaşi, Bacău, Galaţi, Neamţ, Vaslui, Vrancea, Suceava, Botoşani
Vremea va fi geroasa în primele zile ale intervalului, cu temperaturi minime între -18 si -10 grade si valori la amiaza predominant între -7 si -4 grade. Dupa 9 ianuarie valorile termice vor fi în crestere semnificativa, devenind usor pozitive la amiaza în cea mai mare parte a regiunii, în timp ce în orele dimineţilor minimele vor fi în general între -7 si -3 grade. Desi va fi în racire usoara, se estimeaza ca regimul termic din saptamâna 14 -20 ianuarie se va caracteriza prin valori de temperatura situate în jurul mediilor climatologice. Vor fi ninsori locale la începutul intervalului, apoi probabilitatea de precipitaţii va mai mare în zilele de 14 si 15 ianuarie, respectiv 18 -20 ianuarie.

BANAT – județele Caraş Severin şi Timiş
În intervalul 07- 09 ianuarie, vremea va fi rece, cu temperaturi medii sub pragul de îngheţ chiar si în orele amiezelor si minime între -5 si -10 grade. Între 9 si 11 ianuarie valorile termice vor fi în crestere, urmând a se situa peste mediile climatologice ale perioadei, cu temperaturi maxime între medie de 3…6 grade si minime nocturne în jurul valorii de 0 grade. În saptamâna 14 – 20 ianuarie se estimeaza o usoara racire a vremii ce va determina un regim termic apropiat de cel normal pentru a doua decada a lunii ianuarie. Probabilitatea pentru precipitaţii (mixte la început, apoi mai ales ninsori) va fi mai mare în intervalul 10 – 15 ianuarie, respectiv 18 – 20 ianuarie.

CRIŞANA – județele Arad şi Bihor
În intervalul 07- 09 ianuarie, vremea va fi rece, cu medii ale temperaturilor maxime sub pragul de îngheţ si ale minimelor nocturne situate aproximativ între -7 si -11 grade. După 9 ianuarie valorile termice vor fi în crestere, urmând ca în 11 ianuarie sa se situeze peste mediile climatologice ale perioadei, cu temperaturi maxime în medie de 2…4 grade şi minime nocturne în jurul a -1…0 grade. În saptamâna 14 – 20 ianuarie se estimeaza o usoara racire a vremii ce va determina un regim termic apropiat de cel normal în a doua decada a lunii ianuarie. Probabilitatea pentru precipitaţii (mixte la început, apoi mai ales ninsori) va fi mai mare dupa 10 ianuarie.

MARAMUREŞ – județele Maramureş şi Satu Mare
În intervalul 07- 09 ianuarie, vremea va fi rece, cu temperaturi medii la amiaza sub pragul de îngheţ si local sub cel de ger noaptea si dimineaţa, când minimele termice vor coborî la -10 grade. În partea a doua a saptamânii valorile termice vor fi în crestere, urmând a se situa peste mediile climatologice ale perioadei, cu temperaturi maxime în medie de 0…4 grade si minime nocturne usor negative. În saptamâna 14 – 20 ianuarie se estimează o răcire uşoară şi treptată a vremii ce va determina un regim termic apropiat de cel normal în a doua decada a lunii ianuarie. Probabilitatea pentru precipitaţii (mixte la început, apoi mai ales ninsori) va fi mai mare în intervalul 10 – 12 ianuarie, respectiv 15 – 20 ianuarie.

DOBROGEA – județele Constanţa şi Tulcea
Vremea va fi rece în primele zile ale intervalului, cu valori maxime negative si minime ce pot atinge pragul gerului. Dupa 9 ianuarie valorile de temperatura vor fi în crestere, cele maxime devenind pozitive, iar minimele urmând a se situa usor sub limita de îngheţ. În primele doua zile ale intervalului de prognoza va ninge slab la nivel local. Ulterior, probabilitatea pentru precipitaţii, mixte, va fi mai mare după data de 14 ianuarie.

OLTENIA – județele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea
Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme rece, cu valori în jurul a 0 grade la amiaza si cu dimineţi în care temperaturile vor coborî izolat pâna la limita gerului, -10 grade. După data de 10 ianuarie vremea se va încălzi apreciabil, sfârşitul de săptamână aducând temperaturi maxime în medie de 5…8 grade si minime usor negative. Pe parcursul saptamanii 14 – 20 ianuarie nu vor fi variaţii termice importante, regimul termic menţinându-se apropiat de cel mediu multianual pentru luna ianuarie. Probabilitatea pentru precipitaţii (ploaie, lapoviţă şi ninsoare) va fi mai mare dupa 10 ianuarie, dar mai ales între 13 si 15 ianuarie.

Leave a Comment